דף הבית | תרום | שאל את הרב | כתוב לנו
 
BeitChabad.com - בית חבד - Torah, Judaism and Jewish Info חגים
BeitChabad.com - בית חבד » חגים » חנוכה » סיפורים » סיפורי חנוכה קלאסיים » חנה ושבעת בניה
  שימושון   סיפורים   שירים   אורות לחג   וידאו   חנוכה עם הרבי   מתכונים   כרטיסי ברכה


שתףכתוב תגובההדפסהשלח דף זה לחבר
2 תגובות התפרסמו למאמר זה

חנה ושבעת בניה

מסירות נפש בימי גזירות אנטיוכוס

הימים ימי גזירות אנטיוכוס. לימוד התורה וקיום המצוות נאסרו בגזירת המלך; חיילי אנטיוכוס הסתובבו בחוצות העיר כדי ללכוד "עבריינים" המפירים את הצו המלכותי.

הסיורים התכופים העלו פרי: חנה, אם לשבעה בנים ששמרה במסתור על מצוות התורה, נלכדה והובאה לפני המלך אנטיוכוס יחד עם שבעת בניה.

"אם חפץ בחיים אתה, השתחוה לפסל שלפניך"! ציווה המלך על הבן הבכור.

"לעולם לא אעשה זאת, שכן כתוב בתורה: "אנוכי ה' אלוקיך"! לא אבגוד בדת האלוקים, גם אם תקח את חיי".

"אכן, כך אעשה"! קרא המלך בזעם, והורה לחייליו לענות את הבן הגיבור לעיני אחיו ואמו.

בזה אחר זה הובאו הבנים אל המלך. הם הפגינו גבורת-נפש וסירבו להשתחוות לעבודת האלילים, גם כאשר הקלגסים עינו אותם למוות. נותר רק בן אחד, ילד קטן ויפה עינים, שעמד ליד אמו והסתכל בנעשה בעיניים נפחדות.

"אם גם ילד זה לא ישמע בקולי" חשב אנטיוכוס לעצמו, "אהיה ללעג ולקלס בעיני כל"!

"ילדון נחמד, אם תקשיב בקולי ותשתחווה לפסל, אתן לך עושר וכל טוב; כשתגדל, אמנה אותך למשנה למלך... אם תתנהג בטיפשות, כאחיך, אהרוג אותך בעינויים אכזריים..."

"מלך גאוותן"! הזדקף הילד והכריז. "כיצד תוכל להבטיח לי גדולות ונצורות? הלא אתה בשר ודם, ואינך יודע אפילו מה יתרחש מחר"!

המלך לא רצה להתבזות לעיני עבדיו. "אשליך את הטבעת שלי לארץ, ואתה תתכופף ותרים אותה. כך יחשבו כולם שהשתחוית לפסל".

"חבל עליך, קיסר" השיב לו הילד בקול תקיף. "אם אתה חס על כבודך שלך כך, ודאי שאני אחוס על כבודו של בורא העולם ולא אציית לדבריך".

בערה חמת המלך והורה להוציא אותו להורג לאלתר. חנה ביקשה להיפרד ממנו בטרם יוצא להורג, נישקה אותו ואמרה: "בניי, לכו לאברהם אביכם ואמרו לו: אתה עקדת מזבח אחד, ואני עקדתי שבעה מזבחות".

לאחר-מכן, עלתה אל הגג וקפצה ממנו אל מותה.

יצאה בת קול מן השמים ואמרה: "אם הבנים שמחה".


שתףכתוב תגובההדפסהשלח דף זה לחבר
2 תגובות התפרסמו למאמר זה


כל הזכויות על תוכן דף זה שמורות למחבר, מו"ל ו/או חב"ד.אורג. התוכן מופק על-ידי מערכת חב"ד.אורג אם נהנית מכתבה זו, נשמח אם תעביר אותה הלאה, בהתאם למדיניות ההפצה שלנו.
 

תגובות הקוראים
תגובות אחרונות:
פורסם: Apr 21, 2009
שלום וברכה!
מאוד רציתי לישתתף בחנה ושבעת בניה:
תודה ושלום.
על ידי: רבקה, פרבומייסק, אוקראינה

פורסם: Dec 28, 2008
למה חנה התאבדה? הרי זה אסור מן התורה
אני ילד ואני יודע שאסור להתאבד, וכשחנה קפצה אל מותה היא התאבדה. אף אחד לא איים על חייה, לפחות לא מסופר כך, ולכן אני חושב שזה לא מתוך קידוש השם אלא מתוך צער על בניה שמתו.
על ידי: יונתן



 


סיפורי חנוכה קלאסיים
כד קטן, כד קטן
העיר שניצלה
חנה ושבעת בניה
צוואתו של מתתיהו לבניו
סיפור חנוכה על רגל אחת